OneLogic Bolig - Nye tilstandsrapporter

Så er de nye tilstandsrapporter på trapperne

Det skal være lettere for forbrugerne at gennemskue bolighandler. Derfor er Sikkerhedsstyrelsen til efteråret klar med en tilpasning af huseftersynsordningen. Den indebærer blandt andet et nyt karaktersystem til vurdering af en boligs skader samt en ny it-platform, HUSWEB, til udarbejdelse af tilstandsrapporter og el-eftersynsrapporter.

Behov for systemændringer

Ændringen skaber behov for systemændringer hos alle de aktører, der har en finger med i spillet, når rapporter og ejerskifteforsikringstilbud skal gøres klar til en hushandel. Det gælder selvfølgelig også Process Factory.

Vores system, OneLogic Bolig, understøtter hele processen, når rapporter og ejerskifteforsikringstilbud skal bestilles. Det er derfor en vigtig brik i digitaliseringen af arbejdsprocesserne mellem de mange aktører. Eksempler på aktører er forsikringsselskaber, bygningssagkyndige, ejendomsmæglere samt deres systemleverandører.

Vores kunder slipper

Aktørernes nuværende administrationssystemer er bygget op til at læse tilstandsrapporter og el-eftersynsrapporter i XML-format. Derfor indeholder OneLogic Bolig også en ”oversætter”, der i dag læser filer i PDF-format og oversætter dem til XML-format.

Med det nye system, HUSWEB, bliver data leveret i en anden struktur, som blandt andet består af interne tags, id’er mv., som er specifikke for HUSWEB.

Vi er derfor godt på vej med en tilpasning af vores ”oversætter”, så den også kan læse den nye struktur og fortsat gøre data tilgængelige i det kendte XML-format. Det gør det nemmere for vores kunder. De slipper nemlig for større ændringer i deres eksisterende systemer.

Lad dit netværk læse med