Skip to main content

Han er en nordmand, der har boet 40 år i Danmark. Taler begge sprog flydende og klarer sig lige så godt på svensk. Sprogligt er vejen til succes i de nordiske lande dermed sikret, når Per Erik Sørensen overtager posten som bestyrelsesleder i den danske fintech-virksomhed Process Factory.

Per Erik Sørensen kommer derudover med solid erfaring fra en lang karriere indenfor ledelse og forretningsudvikling, bl.a. som partner i forsikrings- og pensionsmæglerhuset Willis Towers Watson og senest en række bestyrelsesposter i Danmark og Norge.

”Vi er utrolig glade for, at Per har sagt ja tak til posten. Der er ingen tvivl om, at han med sin store ledererfaring fra internationale virksomheder og bestyrelsesarbejdet kan bidrage til at udvikle Process Factory yderligere”, siger Susanne Møllegaard, CEO i Process Factory.

Ny integrationsplatform skal øge kapaciteten

Process Factory er en højt specialiseret strategisk IT-udviklingspartner, lige nu primært for danske skadeforsikringsselskaber og deres samarbejdspartnere.

Virksomheden er ekspert i 3. parts-integrationsløsninger, og står overfor at skulle lancere en ny hosted Saas-platform – Connector Plus. Platformen vil på sigt omfatte alle forsikringsselskabernes kritiske tredjepartsintegrationer, fx ny opsigelsesløsning, autotaks og skadehistorik.

”Med den nye platform øger Process Factory sin kapacitet betydeligt og kan i endnu højere grad understøtte forsikringsselskabernes kamp om kunderne. Samtidig åbner det for ressourcer til at gå yderligere i dialog med de selskaber, som har aktiviteter i Norden. Dem vil vi også kunne hjælpe med integrationer, som reducerer time-to-market betydeligt”, fortæller Per Erik Sørensen.

Går efter konstant vækst og undgår desperate sprint

Noget af det første Per Erik Sørensen vil gøre i jobbet som bestyrelsesleder er dog at slå ørerne ud og lytte. Lytte til medarbejdere, direktion og den øvrige bestyrelse, så han kommer helt tæt på kernen i Process Factory.

”Bastante udmeldinger og firkantede KPI’er er ikke min stil. Mit ønske er at lade virksomheden vokse støt og konstant, så vi undgår desperate sprint hen imod et bestem tal. Når det er sagt, vil jeg da være skuffet, hvis vi ikke fortsat kan levere vækst,” lyder det fra Per Erik Sørensen.

Med en tredoblet omsætning – fra 10 til 30 millioner kr. – på ganske få år har Process Factory tydeligt demonstreret sit vækstpotentiale.

”Jeg er vild med virksomhedens evne til at eksekvere. Så vi er nede i de finere detaljer, når vi skal optimere udviklingsprocesserne, og måden opgaver bliver løst på. Men det er lige præcis dér, at vi kan sikre, at vi har kræfter og ressourcer til at føre virksomheden frem”, siger han.

Overtager sund forretning og velfungerende arbejdsplads

Per Erik Sørensen overtager bestyrelsesleder fra danskeren Lars Lysdal Jensen, som har været del af bestyrelsen i Process Factory siden 2018. Først som medlem og siden som formand.

Han efterlader sig en sund forretning og en velfungerende arbejdsplads, og det ligger Per Erik Sørensen stærkt på sinde at fortsætte i det spor.

Process Factory skal fortsat være en arbejdsplads, hvor folk trives og mærker, at de gør en forskel – to væsentlige faktorer for at tiltrække og fastholde medarbejdere.

”Process Factory er fyldt med skikkelige folk, som går dygtigt, ambitiøst og helhjertet til opgaven med at skabe velfungerende digitale løsninger til forsikringsbranchen. Og deres engagement smitter – jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang”, siger Per Erik Sørensen.

Bestyrelsen udvider fra tre til fire medlemmer

Samtidig med formandsskiftet udvides bestyrelsen med et medlem mere, Louise Sparf.

Pr. 28/8 2023 består bestyrelsen i Process Factory således af:
Per Erik Sørensen (bestyrelsesleder), Bettina Kyhl, Karsten Højer og Louise Sparf.

***

OM PROCESS FACTORY

Process Factory er en højt specialiseret strategisk IT-udviklingspartner for primært danske skadesforsikringsselskaber og deres samarbejdspartnere. Selskabet er eksperter i danske landelagsintegrationer, har stærke forretningskompetencer, og forstår forsikringsbranchen indefra – en kombination, der ikke findes nogen andre steder.

Selskabets vision er at påtage sig et endnu større ansvar for deres kunders integrationsopgaver. Det sker gennem udviklingen af Connector Plus (CO+), som er en hosted SaaS-platform, der på sigt kommer til at omfatte alle forsikringsselskabernes kritiske tredjepartsintegrationer, fx ny opsigelsesløsning, autotaks og skadehistorik.