Skip to main content

Alle virksomheder arbejder hver dag på at sikre deres it-systemer mod hackere og nedbrud. I Process Factory involverer arbejdet en af Danmarks bedste it-leverandører og samtlige medarbejdere.

Da Process Factory for 3 år siden skulle vælge ny it-leverandør, stod der to ord i toppen af ønskelisten: Sikkerhed og stabilitet. De to kriterier afspejler nemlig Process Factorys kerneydelse: at bygge sikker og stabil digital infrastruktur i forsikringsbranchen. Senest med integrationsplatformen, Connector Plus.

Valget faldt på Mentor IT, der samme år blev kåret til Danmarks dygtigste indenfor outsourcing, hosting og drift af Computerworld.

”Vi er meget bevidste om de krav, der stilles til os som underleverandør til forsikringsbranchen. Derfor gør vi os stor umage med at vælge samarbejdspartnere, der ikke bringer risici ind i leverandørkæden, men tværtimod bidrager til at styrke den”, fortæller Nina Bjerregaard, complianceansvarlig i Process Factory.

Når det gælder valget af Mentor IT fremhæver Nina Bjerregaard 3 udslagsgivende forhold:

Alt data opbevares i Danmark. På den måde undgår vi tredjelandsoverførsler og har let adgang til at føre tilsyn med sikkerheden for vores data.

Sikkerheden er i top. Både i cloud-landskabet og det fysiske landskab, fx med datacentre fordelt på kendte og ukendte adresser.

Baglandet er i orden. Mentor IT er del af noget større i fællesskabet Itm8, som tæller nogle af Danmarks stærkeste brands indenfor it. Tunge, komplekse opgaver skræmmer derfor ikke.

Mentor IT er den usynlige hjælper
I det daglige mærker Process Factory dog ikke så meget til samarbejdet med Mentor IT. Og det er kun positivt.

Opgaven for en it-leverandør er netop at gøre sig selv usynlig, med processer der glider og systemer, som fungerer.

”Det er næsten den bedste feedback, vi kan få”, lyder det smilende fra Søren Frandsen, CEO i Mentor IT.

”Når det er sagt, så er vi afhængige af en tæt dialog med vores kunder – også Process Factory. De leverer til en sektor, om er underlagt nogle af de strengeste krav, og det sparrer vi en del om og sørger for at holde hinanden oppe på tæerne”, fortæller han.

De to parter mødes da også jævnligt for at opfange eventuelle behov for ændringer. Derudover er der det lovpligtige tilsyn med underleverandører.

”Vi har pligt til via tilsyn at sikre, at Mentor IT lever op til vores leverandøraftale, bl.a. i forhold til it-sikkerhed. Og det gør vi, men det er samtidig en anledning til at have en aktiv dialog med fokus på at udvikle i fællesskab”, siger Nina Bjerregaard.

Medarbejderne spiller en aktiv rolle
Kampen mod cyberangreb og digitale nedbrud kræver imidlertid mere end antivirus, firewalls og klog kodning. Typerne af angreb ændrer sig konstant, fx vurderer Rådet for Digital Sikkerhed, at 90 % af alle vellykkede cyberangreb starter med et phishingangreb. Som underleverandør skal Process Factory derfor hele tiden tilrette og være et skridt foran. Og her spiller medarbejderne en vigtig – og aktiv – rolle.

”Det er ikke nok at have en plan for it – der skal også være en plan for medarbejderne. Viden om og træning i it-sikkerhed skal holdes ved lige og løbende opgraderes for at sikre god digital adfærd”, understreger Nina Bjerregaard.

Det sker bl.a. igennem oplæring af alle nye konsulenter, daglige adfærdspåvirkninger og løbende faglige input fra relevante eksperter, fx har it-advokat Peter Lind fra Bech Bruun været inviteret ind til en workshop om Open Source.

”Vi er med helt inde i maskinrummet hos vores kunder. Det kræver tillid, og den opnår vi kun gennem sikre løsninger, som forudsætter en sikker digital adfærd”, fastslår Nina Bjerregaard.

It-systemer og sikkerhed på grøn strøm

Digitalisering og det stigende behov for databehandling og sikkerhed kræver øgede mængder af energi. Og i kølvandet følger udledning af drivhusgasser.

Så hvad gør man som IT-virksomhed?

”Valget af Mentor IT som IT-leverandør har også handlet om deres tilgang til bæredygtighed. De benytter sig bl.a. af 100 % certificeret grøn strøm, og det er vi selvfølgelig stærkt tilfredse med”, siger Peter-Jarl Stürup, Finance Director i Process Factory.

Han har stået i spidsen for Process Factorys første ESG-rapport, der synliggør energiforbrug og udledninger igennem hele værdikæden.

”Vi opfatter det som en samfundsopgave at udvikle sikker infrastruktur til forsikringsbranchen, som samtidig er bæredygtigt. Du ser det fx i grundtanken for vores integrationsplatform Connector Plus: Ét system – mange brugere. Det kræver mindre serverplads og giver lavere energiforbrug”, fortæller Peter-Jarl Stürup.

Du kan læse mere om ESG i Process Factory lige her. Og er du interesseret i at læse hele rapporten, så kontakt Peter-Jarl Stürup, e-mail: pjs@process-factory.dk.