Skip to main content

Af Maja Skipper

Da Process Factory rejste hjem fra sidste års Folkemøde, godt fyldt op med inspiration og nye kontakter, blev der samtidig truffet en beslutning. Næste år gør vi det selv! Derfor kan du møde Process Factory som eventarrangør i Allinge Havn til en højaktuel debat med titlen: Gør digitaliseringen os til klimasyndere?

Sted: IT-Branchens IT-Paratskib i Allinge havn.

Tid: torsdag 13. juni kl. 14.

Derfor sætter vi digitalisering og klima på dagsordenen

Danmark er et af de mest gennem digitaliserede lande i Europa. Samtidig er det relativt nyt at interessere sig for, hvordan offentlige og private virksomheders it-forbrug påvirker klimaet. Men vi ved, at it- og kommunikationsløsninger på nuværende tidspunkt udleder lige så meget CO2 som den udskældte flybranche.

Så, hvad gør vi?

Er det virksomhedernes eget ansvar at udvikle mindre energislugende software? Er det en opgave for politikerne? Eller er det forbrugerne, som skal ændre adfærd? Og ved vi overhovedet nok om problemstillingen til at kunne udvikle løsninger?

Det er nogle af de spørgsmål, vi tager op sammen med vores paneldeltagere.

Vi håber på den måde at blive klogere på emnet og sætte gang i en debat, der kan føre til handling i IT-branchen, forsikringsbranchen og hos forbrugerne.

Mød debatpanelet

Maja Hanne Kirkeby, lektor ved Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet.

Maja forsker i softwares energi- og ressourceforbrug med særlig fokus på front-end-belastning. Hun har tidligere givet en morgenbriefing om emnet hos Process Factory.

Theresa Scavenius, medlem af Folketinget, løsgænger og tidligere klimaordfører for Alternativet.

Theresa forsker i klima og er lektor ved Institut for Bæredygtighed og Planlægning på Aalborg Universitet.

Thomas Brenøe, direktør for Forsikring & Digitalisering i brancheforeningen Forsikring & Pension.

Han er også tidligere vicedirektør i Finanstilsynet.

Susanne Møllegaard, CEO i Process Factory, som er strategisk it-udviklingspartner for store dele af skadeforsikringsbranchen.

Susanne har mangeårig baggrund i forsikringsbranchen, bl.a. som underdirektør i Topdanmark.

Rita Modberg, ekstern kommunikationsrådgiver, er moderator for debatten.

Vi glæder os til en spændende dialog med kunder, samarbejdspartnere og andre, som også er optaget af digitaliseringens klimaaftryk.

Måske vi ses på Folkemødet?

Susanne er ikke den eneste Folkemøde deltager fra Process Factory. Sammen med hende deltager også Maiken Russ, Anders Skovlykke Knudsen, Kathrine Bredahl og Per Erik.

Hvis du ikke har mulighed for at komme til debatten, så fang os på et andet tidspunkt under Folkemødet. Vi er altid klar til dialog.