Skip to main content

Af Susanne Møllegaard, CEO, Process Factory

Danmarks førerposition er et resultat af innovative virksomheder og et tæt og forpligtende samarbejde på tværs af hele den offentlige sektor og i tæt partnerskab med private parter. Det gælder blandt andet på områder, hvor det har været nødvendigt og hensigtsmæssigt at skabe tværgående løsninger, der anvendes bredt i danskernes hverdag, hvad enten de skal i kontakt med det offentlige eller det private.

Sammen om den digitale udvikling, Regeringen 2022

Håbet om at se Danmark som verdensmester skal nok sikre opbakning til Kasper Hjulmands tropper, trods den politiske debat om mesterskabets rammer i Qatar. Mens vi varmer op til fodboldbanens tryllerier, kan vi dog glæde os over, at Danmark allerede har fået en VM-pokal i hus i år. Danmark er nemlig blevet kåret som verdensmester i digital infrastruktur af FN. For tredje gang i træk, vel at mærke!!!

Udviklingen fortsætter

Danmarks førertrøje i digital infrastruktur er ikke en tilfældighed – og udviklingen fortsætter. Regeringens høje ambition kan ikke realiseres uden digital sammenhæng mellem offentlige og private aktører. Ikke mindst forsikringsbranchen spiller en stor rolle her.

Borgere og virksomheder skal opleve, at den offentlige sektor tilbyder den bedste og mest sammenhængende offentlige service med den enkelte borger og virksomhed i centrum

Sammen om den digitale udvikling, Regeringen 2022

En hjerteoperation

Verdensmesterskabet er også en del af forklaringen på den høje kompleksitet, når nye systemer skal tages i brug hos forsikringsselskaberne. Implementeringsprojekterne overrasker igen og igen. De tager længere tid og bliver dyrere end forventet.

På grund af den veludviklede digitale infrastruktur kan udskiftningen af et forsikringssystem bedst sammenlignes med en hjerteoperation. Der er snesevis af specialudviklede nationale og branchespecifikke systemer og processer, som “det nye hjerte” skal spille sammen med. Og der kommer løbende flere til.

Der ér en afgørende forskel på at tage et system i brug i et land som Danmark med høj digitalisering. Uden lokal specialviden kan operationen fejle med store konsekvenser til følge for både kunder, medarbejdere og pengepunge.

Lokale markedsspecialister

Process Factory har arbejdet med forsikringsbranchens digitale infrastruktur i mere end 15 år og består af et team af specialister med dyb viden om de tekniske og forretningsmæssige aspekter af de lokale systemer og processer.

Lokal integrationsplatform

Process Factory tilbyder en integrationsplatform til forsikringsbranchen, som er designet til at øge selskabernes agilitet i en verden, hvor kunder og samarbejdspartnere efterspørger effektive digitale selvbetjeningsløsninger.

Integrationsplatformen er målrettet forsikringsbranchens digitale infrastruktur. Ved at forbinde til alle 3. parts integrationer gennem platformen reduceres kompleksitet, og time-to-market.

Baggrund

FN’s afdeling for offentlige institutioner og digital regering (DPIDG) har netop udgivet deres E-Government Survey, der sammenligner den offentlige digitale infrastruktur i FN’s 193 medlemslande. Her bliver de enkelte lande rangordnet efter et indeks, der blandt andet vægter et antal online services, som stilles til rådighed for landets borgere.

Læs mere hele FN’s survey her.